Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Witam,
Muszę przenieść wszystkie dane z Płatnika do nowej instalacji na innym komputerze. Płatnik działa z bazą Access (plik mdb), do której nie znam hasła.
Wiem, że mogę archiwizować dane płatników wybierając ich po kolei z ekranu wyboru płatnika do kontekstu wybierając opcję Archiwizacja, ale czy jest sposób, aby zarchiwizować całość, a następnie odtworzyć w nowej instalacji?
Czy nie będzie problemów np. z kluczem prywatnym?
Czy program Pomocnik Płatnika może mi w tym jakoś pomóc?
Hasla do bazy i administratora sa zaszyfrowane w odpowiednim kluczu w rejestrze - skopiuj klucz.
bazy sa w plikach - skopiuj i przenieś na nowy komputer.
klucz prywatny jest przypisany do certyfikatu płatnika a nie do bazy.
Nie używam wspomnianego programu.
No fajnie, dzięki, ale bardziej interesują mnie informacje od kogoś, kto rzeczywiście wykonywał takie zadanie.
No fajnie, dzięki, ale bardziej interesują mnie informacje od kogoś, kto rzeczywiście wykonywał takie zadanie.
No chyba, że ?le zrozumiałem, w takim razie przepraszam. Wykonywałeś taką migrację i zadziałało?
nie wiem czy dobrze zrozumialem najlatwiej przeniesc caly plik bazy. Przy podlączaniu oczywiscie poprosi o haslo (ktorego nie mamy). Spokojnie poradzi sobie z odzyskaniem hasla programik Czytaj2k.mde. Idzie go znalezc w internecie.
Strony: 1
[ Wygenerowano w 0.006 sekund, wykonano 7 zapytań - Pamięć użyta: 567.26 kB (Maksimum: 600.63 kB) ]