Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Jak usunąć z bazy danych płatnika składek ?
Płatnik - Rejestr Płatników - zaznaczasz tego płatnika którego chcesz usunąć - Narzędzia - Archiwizuj - w kroku 1/4 musisz jeszcze zaznaczyć okienko Po zakończeniu archiwizacji usuń Płatnika z bazy roboczej.
Wcześniej należy sobie ustawić bazę do archiwum
Metoda opisana powyżej jest jak najbardziej skuteczna.
Próbował ktoś może odzyskać tak usunięte dane? Jaki jest efekt?
Efekt jak najbardziej pozytywny, po odtworzeniu przywraca całego płatnika w REJESTRZE PŁATNIKÓW.
Z tego co pamiętam to nie można mieć w bazie roboczej płatnia o takiej samej nazwie (symbol płatnika) jak odtwarzany płatnik.
Po usunięciu płatnika z bazy przy ww procedurze, nie zmienia się rozmiar pliku bazy roboczej. Czy aby napewno dane płatnika są usuwane z bazy roboczej?
Przepraszam- już wiem. Przyda się to jednak innym. Po usunięciu płatnika dobrze jest wykonać "Optymalizację bazy danych".
Administracja->Ustawienia bazy danych...->Baza->Optymalizuj bazę danych.
Pozdrawiam cały zespół
Witam, potrzebuję pomocy. Podczas mojego urlopu zmieniono mi komputer. Nie skopiowano wszystkiego między innymi Płatnika. Stary komputer został sformatowany więc nic nie można odzyskać plików (nie robił tego informatyk). Teraz poprosiłam informatyka o zainstalowanie Płatnika i tu problem jak odzyskać skasowaną Bazę płatnika, pozdrawiam
Witam, czy mogę wysyłać z Płatnika zestawy za wielu płatników z dowolnej bazy?
Strony: 1
[ Wygenerowano w 0.005 sekund, wykonano 7 zapytań - Pamięć użyta: 571.31 kB (Maksimum: 595.41 kB) ]