Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Witam,
Z programem Płatnik mam do czynienia od około tygodnia. Wszystko, co potrzebuję już znam (DRA), wiem jak wypełniać, wyliczać, korygować błędy,,,ale nie wiem jak wydrukować w trybie innym niż roboczy I proszę się nie śmiać tylko przypomnieć sobie, że przynajmniej część z Was (dot. Samouków) też kiedyś miała ten problem.
Jeśli więc ktoś będzie miał chęć i czas, aby mi pomóc, aby wskazać sposób drukowania w trybie "gotowym do ZUSu" będę bardzo zoobowiązany.
Serdecznie pozdrawiam
Aby wydrukować w trybie "do ZUS" dokument musi być wcześniej wysłany do ZUS. A jeżeli dokument nie był jeszcze wysłany a chcemy złożyć go w formie papierowej należy dodać go do zestawu, ustawić w ustawieniach przekazu - forma przekazu "wydruk". Kliknąć zestaw prawym klawiszem myszy wybrać wyślij i dokumenty wydrują się z domyślnej drukarki. Polecam odpowiadać NIE na pytanie "czy oznaczyć dokumenty jako wysłane do ZUS" ponieważ otrzymują wówczas status nadane i nie podlegają edycji a może się zdażyć, że nie zostana przyjęte w odziale ZUS i będą wymagać poprawek (po zdaniu dkumentów ZUS należy wówczas powtórzyć procedurę wysyłki i oznaczyć dokumenty jako wysłane).
Dziękuję !!!!
Dział!!!!
Hip hip hurra )
Serdecznie pozdrawiam
Artur
10 lat później również ta metoda działa!
Potwierdzam - działa
14 lat później dalej działą
w 2021 roku też działa
We wrześniu 2021 już nie.
Witam, chyba od 3 m-cy dokumenty wysyłane do ZUS drukuje w trybie roboczym, dopiero po zamknięciu zestawu i ponownym otwarciu wydruk jest ok.
Nalezy otworyć zestaw i wybrać wydruk.
Nastepnie należy zmienić typ wydruku na Do ZUS.
u mnie działa
Listopad 2024 potwierdzam nadal działa
Jak wydrukować raport o wysyłce i przetworzeniu w płatniku jednej pozycji z RCA?
Strony: 1
[ Wygenerowano w 0.009 sekund, wykonano 9 zapytań - Pamięć użyta: 1.45 MB (Maksimum: 1.61 MB) ]