Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Dzień dobry
Dziś po aktualizacji Płatnika podczas wysyłki zestawów pojawia się komunikat "Błąd:Nieprawidłowy podpis". Podpis z Certum. Program proCertum CardManager został zaktualizowany do najnowszej wersji. Co można jeszcze sprawdzić. CardManager czyta kartę, certyfikaty są widoczne.
Mam ten sam problem. Czy udało Ci się go rozwiązać?
Niestety nie udało mi się błędu rozwiązać. Skończyło się przeniesieniem całej bazy na inny system.
Nie pomagało odinstalowanie i instalowanie Płatnika łącznie z czyszczeniem rejestru i danych.
Pomogło po prostu przeniesienie bazy na inny komputer gdzie Płatnik nigdy wcześniej nie był instalowany.
Po prostu strzelił focha i już. Ciekawe kiedy będzie następny raz, kompów mi zabraknie...
No u mnie też pomogło tylko przeniesienie na inny komputer Informatyk się poddał i innej mozliwości nie widział dziękuję, pozdrawiam
Problem jest najnowsza aktualizacja proCertum Card Manager (3.5) - nie współpracuje prawidłowo z programem Płatnik, lub nie rejestruje wszystkich bibliotek w systemie.
Potwierdzam
proCertum Card Manager (3.5) - nie współpracuje prawidłowo
trzeba wyrzucić i zainstalować stąd:
https://files.certum.eu/software/proCer … 146-pl.msi
Zainstalowano na Win7 64 bit i proszę nie zezwalać na aktualizację.
Instalacja pCM w wersji 3.2.0.146 może zadziałać dla kart innych, niż zielona.
Dla zielonych kart musi być zainstalowany proCertum CardManager w wersji od 3.5 wyżej. (najlepiej najnowsza)
Problem z rejestracją bibliotek dla Windows7 rozwiązuje aktualizacja KB4474419
Mi pomogło nastepujące działanie: pobrałem cytowaną wcześniej wersję: https://files.certum.eu/software/proCer … 146-pl.msi
Następnie usunąłem wszystkie certyfikaty Certum i Asseco z certmanagera. Potem instalacja certyfikatu z karty już w ten nowej/starej wersji aplikacji oraz pobranie w płatniku certyfikatu ZUSu. Ruszyło.
dziękuję za pomoc, odinstalowałem nową aktualizację,zainstalowałem podaną tutaj i ruszyło
Problem polega na tym, że nowa wersja wymaga aby PIN miał min 6 znaków.
Jak ktoś ma 4 znaki to w Płatniku certyfikat będzie OK ale przy próbie podpisu wywali się.
pomogło zmiana pinu z 4 na 6 cyfr !!!
pomogła aktualizacja Win 7 podana wyżej - tylko to i aż tyle.
Strony: 1
[ Wygenerowano w 0.004 sekund, wykonano 7 zapytań - Pamięć użyta: 543.98 kB (Maksimum: 544.92 kB) ]