Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Witam.
Przy próbie wysyłki zestawu dokumentów pojawia się błąd krytyczny 69004101, komunikat brzmi "Brak raportu za ubezpieczonego zgłoszonego przez płatnika". W rejestrze ubezpieczonych widnieje, że pracownik ten jest nadal zgłoszony, mimo że wyrejestrowałem go we wrześniu (ZUS ZWUA). Co należy zrobić by pozbyć się tego błędu krytycznego?
Przy próbie wysyłki zestawu dokumentów pojawia się błąd krytyczny 69004101, komunikat brzmi "Brak raportu za ubezpieczonego zgłoszonego przez płatnika". W rejestrze ubezpieczonych widnieje, że pracownik ten jest nadal zgłoszony, mimo że wyrejestrowałam go( nabył prawa do emerytury i otrzymał decyzję z ZUS -ZUS ZWUA i zarejestrowałam z nowym kodem 011010). Co należy zrobić by pozbyć się tego błędu krytycznego?
Witam.
Przy próbie wysyłki zestawu dokumentów pojawia się błąd krytyczny 69004101, komunikat brzmi "Brak raportu za ubezpieczonego zgłoszonego przez płatnika". W rejestrze ubezpieczonych widnieje, że pracownik ten jest nadal zgłoszony, mimo że wyrejestrowałem go we wrześniu (ZUS ZWUA). Co należy zrobić by pozbyć się tego błędu krytycznego?
Witam.
Przy próbie wysyłki zestawu dokumentów pojawia się błąd krytyczny 69004101, komunikat brzmi "Brak raportu za ubezpieczonego zgłoszonego przez płatnika". W rejestrze ubezpieczonych widnieje, że pracownik ten jest nadal zgłoszony, mimo że wyrejestrowałem go w czrewcu (ZUS ZWUA). Co należy zrobić by pozbyć się tego błędu krytycznego?
Witam,
Pracownica przeszła na emeryturę w lipcu od sierpnia ma zlecenie. W dokumentach rozliczeniowych za lipiec(wypłaty z przesunięciem), bo wtedy jeszcze pracowała jako pracownik na etacie ma kod 3000 - i naliczoną wypłatę, natomiast jako zlecenie 4011 -ma zerowe składki, bo już była zgłoszona na zlecenie. Dokumenty się poprawnie zweryfikowały. Niestety przy wysyłce zestawu pojawia się błąd krytyczny 69004101: "W komplecie dokumentów rozliczeniowych brakuje raportu za ubezpieczonego zgłoszonego przez płatnika. W sytuacji, gdy ubezpieczony nie podlega już ubezpieczeniom należy wyrejestrować go z ubezpieczeń na dokumencie ZUS ZWUA. Natomiast w przypadku, gdy ubezpieczony, dla którego podstawę wymiaru stanowi przychód, nie osiągnął w danym miesiącu przychodu należy sporządzić raport zerowy." Proszę o pomoc, nie mam pomysłu gdzie jest błąd...
Strony: 1
[ Wygenerowano w 0.021 sekund, wykonano 7 zapytań - Pamięć użyta: 560.81 kB (Maksimum: 1.22 MB) ]