Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Witam i proszę o pomoc:)
Przy próbie weryfikacji i wysłania korekty "sklonowanej" DRA, uzyskuję komunikat :"Brak kompletu rozliczeniowego z ZUS za podany okres. Wyniki weryfikacji i wyliczeń bez tych danych mogą być błędne." Czy jest możliwość wysyłki takiego dokumentu, oczywiście po pozytywnej weryfikacji, czy też trzeba taką korekę złożyć osobiście w Zus-ie?
Z góry dziękuję za odp.
Jak robi się korektę DRA to zawsze musi być pod nią komplet dokumentów - bo jak inaczej taką korektę sporządzić ??? Zestaw musi być ale go nie wysyłam, pod korektą DRA wysyłam tylko dokumenty korygowane.
Jesteś podłączona do IPP. Musisz ściągnąć DRA z ZUS. Zmień w ustawieniach programu okres który Cie interesuje i następnie wykonaj aktualizację komponentów programu i danych płatnika. Komplety rozliczeniowe z ZUS znajdziesz w informacjach z ZUS. Na tej podstawie możesz puścić korektę
Kochani, jak złożyć dodatkowe RCA "zerujące" za miniony rok, skoro muszę to zrobić z DRA, a Płatnik krzyczy, ze nie mogę zrobić korekty dokumentów rozliczeniowych z taką samą wartością?
W tym przypadku nie robi się korekty. Jeśli jest klon to jest on z identyfikatorem 00 a teraz trzeba utworzyć dokumenty z identyfikatorem 01, bo jeśli będzie to 02 to wtedy jest potrzebny komplet, a przecież dokumenty z 01 nie były złożone.
Strony: 1
[ Wygenerowano w 0.004 sekund, wykonano 7 zapytań - Pamięć użyta: 563.24 kB (Maksimum: 595.18 kB) ]