Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Jak na stałe zmienić w Płatniku 9.01.00F hasło, żeby nie zmieniać co 30 dni. czy jest taka możliwość?
ja zrobiłem to przez zmianę daty w ustawieniach komputera np na rok 2020.
Potem zmieniam hasło w Płatniku i powracam do starych ustawień daty.
Płatnik stwierdzi że musi zmienićc hasło po 5 latach.
No nie wiem czy to zadziała, w płatniku długość hasła parametryzowana jest liczbą dni, a nie datą zmiany hasła.
w edytorze rejestru otwórz sobie HKEY_LOCAL_MACHINE - SOFTWARE - Asseco Poland SA - Płatnik - 9.01.001 - parametry - LimitHasla - jest 30 wpisz sobie 999
Miałam ustawiony limit 999 do wersji 9.01.001b ale chyba wersja 9.01.001F wymusza zmianę hasła co miesiąc ponieważ mimo ponownej zmiany mam informacje że moje hasło wygaśnie 28.02.
Pozdrawiam
Każda wersja resetuje to ustawienie, przy każdej aktualizacji trzeba to zmieniać.
Mam ustawiony limit hasła na 9999 a mimo to i tak mnie informuje, że 28.02.2015 muszę zmienić hasło. Czy aby w wersji 9.01.001F nie zablokowano tej opcji??
Ja mam limit 999 i mi działa bez problemu.
To zazdroszczę bo ja niestety musiałam zmienić hasło - a przecież nie jestem nowicjuszką w tym temacie ponieważ na Płatniku pracuje od 1999 r. a wiec od początku
A zminiejsz limit na 999 bo coś mi świta, że jak się wpisało za duzo 9 to płatnik głupiał i traktował to jako 30 dni. Tak czy inaczej mi działa:)
Zmieniłam na 999 i czekam kiedy będzie "pyszczył o zmianę hasła' Pozdrawiam
Niestety zmiana na 999 nic nie dała na koniec miesiąca Płatnik poprosił o zmianę hasła. Pozdrawiam serdecznie wszystkich
Ta metoda na pewno działa - musiałaś coś źle zrobić skoro pyta o hasło.
Sprawdź dokładni, bo w 9 pojawił się obok limitu hasła limit aktualizacji w kluczu rejestru który domyśłnie też ma wartość 30, może zmieniłaś ten limit?
W wersji 9 1A obok wyświetlał mi się komunikat limit hasła jednak w wersji F nie mam opcji limit hasła - tylko obok wyświetla mi sie "wartość nie ustalona" i nic więcej.
w kluczu rejestru HLM wejdź do folderu Asseco tam do Płatnik, później 9.01.001i zaznacz parametry, w oknie po lewej będzie limit hasła. Ja mam ustawione 999 i mi działa:)
Dzięki - chyba w końcu zadziałało , rano jeszcze sygnalizował że 2 maja muszę zmienić hasło a teraz jak zmieniłam limit hasła było 30 a teraz dałam 999 i teraz Program Płatnik nie mówi o zmianie hasła.
polecam programik Ppass
link- http://platnik.net/sites/default/files/ … _1_2_2.exe
czyta hasła, zmienia limity jest super
W windzie 10 jest inaczej w rejestrach. Najłatwiej wpisać w wyszukiwanie LimitHasla albo odgrzebać
HKLM>WOW6432Node>Asseco Poland SA>Płatnik>10.01.001>Parametry odszukać limit hasła i zmienić na 250
Uf, wreszcie cudowna podpowiedź co do Windows 10 i płatnik 10.
dziękuję Misio
Witam, a czy się da aby wymuszanie hasła zostało co m-c ale informacja o zmianie hasła była w dniu zmiany a nie że mi przypomina 12 dni wcześniej?
Ten programik to potrafi http://platnik.net/haslo-access
Witam, a czy się da aby wymuszanie hasła zostało co m-c ale informacja o zmianie hasła była w dniu zmiany a nie że mi przypomina 12 dni wcześniej?
Administracja → Zmień dane użytkownika → ZMIEŃ HASŁO
Strony: 1
[ Wygenerowano w 0.005 sekund, wykonano 9 zapytań - Pamięć użyta: 592.47 kB (Maksimum: 609.85 kB) ]