Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Witam
Po aktualizacji programu do wersji 9.01.001B przy próbie importu dokumentów wyskoczył mi komunikat "Nie można uruchomić programu ponieważ na komputerze nie znaleziono MSVCP71.dll. Spróbuj ponownie zainstalować program, aby naprawić ten problem" ale po ponownej instalacji już się nie pokazuje.
Pojawił się natomiast inny komunikat "Brak obiektu PAXML.XMLParser", uniemożliwiając import dokumentów.
Nie wiem jak sobie z tym poradzić.
Jak wersja systemu?
Spróbuj przeinstalować parese xml;
Windows 7. Niestety przeinstalowanie nic nie dało. A po ponownym uruchomieniu komputera pojawiają się ponownie oba komunikaty.
Poczytałam, powęszyłam i działa...
http://techformator.pl/brak-pliku-msvcp … ndows-exe/
nie wiem mi nie działa
Również mam ten sam problem na systemie z win 10 płatnik 10.02.002
Problem udało się rozwiązać. Brakowało na stacji Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable
MS VisualC++ 2010 Redist, wgrane a dalej nie działa, ciągle komunikat brak PAXML.XMLParser .
Czy udalo sie komus to rozwiazac? Mnie dotknal ten sam blad. Nowy komputer, wgrany platnik i ..... blad jaki opisany w temacie.
dzisiaj walczę z tym samym,
na win 10 nie mogę przejść tego błędu
Należy odinstalować program i usunąć zawartość katalogów gdzie był zainstalowany program w program files i program data i do tych katalogów nadać uprawnienia dla wszystkich użytkowników.
Wykonać instalację programu
W moim przypadku pomogło uruchomienie jako administrator pliku ASSECO.ASSEMBLY.COM.REG.bat znajdującego się w folderze płatnika
Dzięki to zastosowanie rozwiązuje problem dla win10 pro 64
Dzieła Windows server 2019 :-)
Na windows 11 też działa po uruchomieniu tego pliku .bat i wcześniejszym zainstalowaniu wszystkich powyższych aplikacji
Nic nie trzeba odinstalowayć, vcredist 2010 i odpalic bata
na Win11Pro (21H2) pomaga vcredist 2010 i odpalenie .bat'a
Witam.
Popieram również w moim przypadku pomogło uruchomienie jako administrator pliku ASSECO.ASSEMBLY.COM.REG.bat znajdującego się w folderze płatnika.
Dzięki za pomoc...
Również pomogło 8) Win11
Strony: 1
[ Wygenerowano w 0.004 sekund, wykonano 7 zapytań - Pamięć użyta: 589.09 kB (Maksimum: 606.03 kB) ]