Nie jesteś zalogowany na forum.
Błąd podczas pobierania kontekstu klucza prywatnego do podpisu. Błąd windows: 0x8009001d Opis: Nie można poprawnie zainicjować biblioteki DLL dostawcy.
Proszę o pomoc jak to rozwiązać
Dostawcą biblioteki jest oprogramowanie danego centrum certyfikacji. Odinstaluj oprogramowanie i zainstaluj ponownie albo zwróć się po pomoc do centrum.
WITAM,
PONIEWAŻ PRZY PRÓBIE PODPISANIA CIT DO WYSŁANIA POKAZĄŁ MSIĘ KOMUNIKAT: NIE MOZNA POPRAWNIE ZAINICJOWAĆ BIBLIOTEKI DLL DOSTAWCY, ZROBIŁAM TAK, JAK RADZILIŚCIE TJ. ODINSTALOWAŁAM OPROGRAMOWANIE I ZAINSTALOWAŁAM PONOWNIE. ALE KOMUNIKAT POKAZUJE SIĘ TAKI SAM.
PROSZĘ O POMOC, BO NIE MOGĘ WYSŁAĆ CIT-ÓW.
Mam ten sam problem. Czy udało się wysłać?
Witam, czy udało się komuś naprawić błąd o zainicjowaniu biblioteki dll dla dostawcy przy wysyłce e deklaracji cit? Bo ja tez próbuje się z tym uporać i już brak mi pomysłów jak to przeskoczyć
U mnie ten sam błąd
Czy udało się komuś rozwiązać problem?
Pisaliśmy do MF, oto odpowiedź:
Dzień dobry,
W odpowiedzi na zgłoszenie informujemy, że błąd może występować wśród użytkowników najnowszego oprogramowania CenCert, czyli obecnie to:
Encard v4.3 + PEM-HEARAT v3.9.15.43
Po odinstalowaniu powyższego i zainstalowaniu:
Encard v4.1.1.10 + PEM-HEART v.3.9.13.32
e-Deklaracje powinny oprawnie podpisywać i wysyłać dane.
W moim przypadku pomogło odinstalowanie oprogramowania od podpisu kraty, ponowne uruchomienie komputera. Ponowna instalacja, ponowne uruchomienie komputera i poszło.
[ Wygenerowano w 0.004 sekund, wykonano 7 zapytań - Pamięć użyta: 571.42 kB (Maksimum: 595.61 kB) ]